Consiliul Raional Căușeni - pagina oficială Consiliul Raional Căușeni - pagina oficială
Consiliul Raional Căușeni - pagina oficială
Noutati si evenimente

Vineri, 02 Iulie 2021

Secția Agricultură, Relații Funciare și Cadastru, atenționează populația că, lunile iulie și august sunt caracteristice perioadei de vegetație a ambroziei.

În contextul executării Planului de acțiuni privind combaterea și prevenirea răspândirii buruienii ambrozia (Ambrosia artemisiifolia), pentru anii 2019-2024, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 967/2018, se atenționează deținătorii de teren asupra necesității distrugerii ambroziei, care, în ultimii ani a căpătat o răspândire vastă, provocând pericole majore atât pentru agricultură, cât și pentru sănătatea omului.

Astfel, îndeamnăm cetățenii să întreprindă măsurile comune de prevenire, combatere şi distrugere a ambroziei pe terenurile lăsate în paragină, de-a lungul căilor ferate, a drumurilor, de-a lungul râurilor, pe marginea iazurilor, pădurilor, în apropierea dărâmăturilor, șantierelor de construcții, în zonele depozitării solului excavat, precum şi în curțile caselor sau în parcuri.

Pentru distrugerea eficientă a ambroziei, este recomandată aplicarea metodei mecanice și a celei chimice. Totodată, atenționăm că la aplicarea metodei chimice se recomandă utilizarea erbicidelor omologate și incluse în Registrul de Stat al produselor de uz fitosanitar și al fertilizanților.

Toate lucrările de erbicidare și nimicire a acestei plante se vor efectua în coordonare cu specialiștii din domeniul agricol și/sau cu specialiștii subdiviziunilor teritoriale ale Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor, și cu alți specialiști în domeniu.

PENTRU PROTECȚIA SĂNĂTĂȚII POPULAȚIEI, SOLICITĂM ÎNTREGII SOCIETĂȚI SĂ VĂ MOBILIZAȚI PENTRU REALIZAREA ACTIVITĂȚILOR DE COMBATERE A ACESTEI PLANTE ALERGENE.

Calendarul evenimentelor

Date meteo în Căușeni
© Toate drepturile rezervate de Consiliul Raional Causeni
Elaborat de AgentiaWeb Consulting