Investiții

Start pentru depunerea proiectelor în cadrul Programului Transnațional Dunărea 2014-2020!

Serviciul Resurse și Asigurarea Durabilității Investițiilor informează despre lansarea Apelului suplimentar privind depunerea propunerilor de proiecte în cadrul Programului Transnațional Dunărea 2014-2020. Apelul este direcționat către solicitanții din Republica Moldova și Ucraina, atât instituțiilor guvernamentale (naționale, regionale, locale), cât și instituțiilor non-profit.

Obiectivul de bază al Programului vizează creșterea capacității instituționale a părților interesate în elaborarea și implimentarea proiectelor transnaționale în domeniile tematice ale Programului Transnațional Dunărea 2021 – 2027, prin cooperarea sporită a acestora la nivel național, regional și local. Propunerile de proiecte se vor elabora în baza a trei pachete de lucru:

  • Creșterea gradului de informare privind beneficiile cooperării transnaționale în țările ENI.
  • Stabilirea dialogului politic în domenii tematice, care reprezintă o provocare majoră pentru regiunea Dunării, așa cum acestea sunt definite în Programul Transnațional Dunărea 2021-2027.
  • Consolidarea capacităților autorităților publice naționale/regionale/locale din Ucraina și Republica Moldova.

Bugetul ENI pentru acest apel este de 2.33 mln EUR pentru Republica Moldova și 2.48 mln. EUR pentru Ucraina. Bugetul propus de solicitant trebuie să fie justificat de activitățile din cadrul proiectului, iar contribuția maximă a UE pentru proiectele din Republica Moldova și Ucraina nu depășește 85%.

Termen limită pentru depunerea dosarelor – 10 martie, ora 15. Pentru mai multe detalii accesați: https://www.interreg-danube.eu/calls/calls-for-proposals/eni-call-for-proposals-2022

Adițional, persoanele și organizațiile interesate sunt invitate să se înregistreze până pe data de 07.02.2022 la seminarul de informare, care va avea loc pe 09.02.2022,accesând următorul link https://www.interreg-danube.eu/calls/calls-for-proposals/eni-call-for-proposals-2022

Sari la conținut