Noutăți și evenimente Secția agricultură relații funciare și cadastru

Secția agricultură, relații funciare și cadastru a Consiliului raional Căușeni anunță

Moldova Fruct invită fermierii, conducătorii și specialiștii întreprinderilor pomicole din țară, la cea de-a IV-a ediție a Expoziției Specializate de tehnică și inovații pentru pomicultură „Ziua Fructelor”, care va avea loc pe data de 8 și 9 iulie 2022, în localitatea Racovăț, Soroca.

Expoziția „Ziua Fructelor” este un important eveniment pentru domeniul horticol, unde companiile locale și internaționale își vor prezenta inovațiile pentru livezi:

  • soluții inteligente și eficiente de protecție a livezilor contra bolilor și dăunătorilor;
  • echipamente și inovații pentru lucrări mecanizate inclusiv a procesului de recoltare;
  • sisteme moderne de irigații și tratarea apei;
  • soluții moderne pentru depozitarea și manipularea post-recoltare a fructelor;
  • ambalaje și sisteme de certificare a fructelor.

Oaspeții evenimentului vor putea vizita standurile expozanților, participa la un amplu program de demonstrări practice, precum și seminare pe diverse aspecte ale procesului de producere/depozitare a fructelor.

La expoziție sunt așteptați pomicultori din toate zonele țării. Intrarea la Expoziția Specializată „Ziua Fructelor” este liberă.

Programul expoziției specializate de tehnică și inovații pentru pomicultură

SESIUNEA I, Soluții inovative pentru businessul fructelor

11:00 – 16:00 Vizitarea standurilor expoziționale 

                  Peste 45 companii furnizoare își expun echipamentele, produsele, serviciile și     inovațiile pentru sectorul de fructe.

10:50 – 11:10 Deschiderea evenimentului

11:10 – 11:30 CORTEVA – Produse noi Corteva pentru pomicultură. Poziționarea corectă a fungicidelor în schemele de protecție. 

11:30 – 11:50 ProCredit – Analiza și finanțarea energiei regenerabile. 

11:50 – 12:10 Kaufland – Achiziția fructelor de la producătorii autohtoni..

12:10 – 12:30 ASPETI – Solutiile oferite de Aspeti pentru ambalarea fructelor.

12:30 – 13:00 EUROALUN – Digitalizarea agriculturii. Aplicatia gratuita pentru fermieri iFarms – (full circle) unica in Moldova, ce permite fermierul sa isi gestioneze ferma oricand, oriunde, 24/7 (14 module gratuite, 18 module PRO).

13:10 – 14:30 PREZENTARE PRACTICĂ A TEHNICII ȘI A PLANTAȚIEI DE MĂR VITALITIFRUCT GRUP (Prezentări practice: Kärcher, AGRICOS TECH drone, Stropitoarele MARTIGNANI, Fitomag-M – Rotator hidraulic pentru descarcarea containerelor, VitalitiFruct Group – combina de recoltat mere, stropitori

16:00 – 18:30 Prezentare de vinuri din partea micilor producători de vin.

Sesiunea II. Soluții inovative pentru businessul Fructelor

10:30 – 15:00 Vizitarea standurilor expoziționale 

Peste 45 companii furnizoare își expun echipamentele, produsele, serviciile și     inovațiile pentru sectorul de fructe.

11:00 – 12:15 PREZENTARE PRACTICĂ A TEHNICII ȘI A PLANTAȚIEI DE MĂR VITALITIFRUCT GRUP (Prezentări practice: Kärcher, AGRICOS TECH drone, Stropitoarele MARTIGNANI, Fitomag-M – Rotator hidraulic pentru descarcarea containerelor, VitalitiFruct Group – combina de recoltat mere, stropitori

 

Sari la conținut