Consiliul Raional Noutăți Secția Economie, Construcții și Infrastructură

Școala de antreprenoriat organizat în cadrul proiectului GoYouth+

În perioada 15.07.2022-15.09.2022, cu suportul Consiliului raional Căușeni, s-a desfășurat Școala de antreprenoriat organizat în cadrul proiectului GoYouth+. 

Tinerii din raionul Căușeni au avut parte de instruiri gratuite oferite de cei mai buni formatori:

Olesea Plotnic, Tatiana Bucos, Nicolae Olarasu, Rodica Crudu, Dorin Cimil. 

Acest curs a finalizat cu o vizită de studiu la vinăria ,,Sălcuta” si înminarea diplomelor de participare. 

La data de 15.09.2022, în cadrul proiectului “Antreprenoriatul social și tinerii din Moldova pentru o societate mai inclusivă, durabilă și inovativă (GoYouth+)”, finanțat de Uniunea Europeană și cofinanțat de Suedia prin intermediul Fundației Est-Europene, a avut loc vizita de studiu la Vinăria Sălcuța din rnul Căușeni, care a consolidat cunoștințele teoretice și practice dobândite în cadrul Școlii de antreprenoriat social pentru tinerii NEET din rnul Căușeni organizată în perioada 15.07.2022 – 15.09.2022.

Vizitând Vinăria Sălcuța din rnul Căușeni tinerii NEET au avut posibilitatea să se apropie de o afacere de familie, așa cum este unica vinărie din Moldova cu moştenire trecută prin trei generații şi înzestrată cu un terroir unic din regiunea vitivinicolă cu Indicație Geografică Protejată Ştefan Vodă. Satul Sălcuța din rnul Căușeni este locul unde o bogată moștenire alături de vinuri recunoscute internațional, creează o experiență de neuitat, datorită calității vinurilor la cele mai înalte standarde.

Producerea vinului este o afacere ce aduce prosperitate locală întregii comunități, iar tinerii în cadrul unei excursii organizate de conducerea și specialiștii Vinăriei Sălcuța au avut posibilitatea să cunoască întreg proces tehnologic și ba chiar să degusteze cele mai rafinate vinuri.

Vizita de studiu a avut drept scop de a diversifica posibilitățile financiare, de a motiva și de a impulsiona tinerii cu idei de afaceri sociale în rnul Căușeni, în producere, comercializare ori prestare de servicii, în perspectiva aplicării dosarului pentru obținerea celor 2 mini granturi a câte 2 mii euro în cadrul Concursurilor organizate de proiectul GoYouth+.

Acest proiect este finanțat de Uniunea Europeană și este cofinanțat de Suedia prin intermediul Fundația Est-Europeană / East Europe Foundation – Moldova, cu susținerea partenerilor externi: Consiliul Raional Căușeni, Fundația Moldcell, Asociatia Obsteasca “Indigo”, Ambassade de France en République de Moldavie, Alliance Française de Moldavie, Chambre de Commerce et d’Industrie France Moldavie, Asociatia Nationala pentru Turism Receptor, Institutul European pentru Inițiative, Reforme și Educație, SRL “Netsistem”.

Sari la conținut