Consiliul Raional Noutăți și evenimente Secția agricultură relații funciare și cadastru

În perioada 13-16 octombrie 2022 la MOLDEXPO revine SĂPTĂMÎNA AGROINDUSTRIALĂ

După o pauză de doi ani, cele mai importante expoziții ale anului, Moldagrotech (ediția 40) și Farmer (ediția 25) își adună partenerii pentru a prezenta tendințele sectorului și noutățile  din domeniu.

Evenimentul include și desfășurarea târgului agricol “Toamna de Aur” și expoziția animalelor de rasă „Animal show”.

Misiunea evenimentului expozițional agrar din acest an este de a demonstra viabilitatea și capacitatea ramurii, chiar și într-un an dificil, marcat de secetă. În aceste condiții, MOLDEXPO pune la dispoziția mediului de afaceri o platformă unică de comunicare, capabilă să contribuie la facilitarea relației producător-consumator, la identificarea unor noi piețe de desfacere și soluții pentru constrângerile cu care se confruntă.

Ediţia curentă întruneşte peste 200 de companii din Republica  Moldova, România, Ucraina, Italia, Austria, care vor prezenta noutățile din sector. Acest eveniment agricol reflectă situaţia veridică de pe piaţa din regiune, prezentând producătorilor mașini, echipamente și utilaje performante de ultimă generație,  tehnologii și sisteme de irigare moderne pentru agricultură, o gamă variată de utilaje tehnologice pentru industria de procesare, semințe și material săditor, mijloace pentru  protecţia plantelor, sectorul zootehnic ș.a. La principalul eveniment agricol al anului vor fi prezentate noutățile din domeniu, iar specialiștii vor veni cu diverse recomandări. Mulți vizitatori sunt în așteptarea celui mai mare  târg „Toamna de aur”, unde, traditional,  producătorii  propun  fructe și legume, pomi fructiferi și decorativi, flori, semințe.                                                                                                          

La expoziție, producătorii şi distribuitorii de tehnică dispun de oportunităţi vaste pentru studierea cererii, modelarea ofertei, generarea ideilor noi, extinderea contactelor de afaceri, realizarea proiectelor investiţionale, iar fermierii, au posibilitate  să-și găsească noi parteneri,  pieţe de desfacere a producţiei.

În cadrul expoziției MOLDAGROTECH vor fi demonstrate combine, tractoare, alte maşini şi echipamente pentru mecanizarea agriculturii, cu variate destinaţii şi diverse gabarite. Instituţiile ştiinţifice specializate vor promova tehnologii noi, menite să sporească eficienţa proceselor de cultivare, păstrare şi prelucrare a produselor agricole.

La expoziția-târg FARMER vor fi prezentate  produse din gospodăriile fermierilor, precum și tehnologii, materiale pentru o activitate eficientă a businessului agrar. De asemenea, vor fi expuse nutrețuri combinate, medicamente veterinare, preparatele utilizate în zootehnie, produse de protecţie a plantelor, fertilizanți întru dezvoltarea și sporirea productivității culturilor agricole.

La târgul tradițional “Toamnă de Aur” vizitatorii vor putea achiziționa direct de la producătorii locali legume, fructe, inclusiv de pădure, miere și produse apicole etc. Un segment aparte revine materialului săditor (puieți, flori, semințe).

În perioada 13-16 octombrie 2022, sunt așteptați la MOLDEXPO agricultorii, reprezentanții autorităților publice centrale și locale, asociațiilor profesionale și sindicatelor.

Inaugurarea oficială va avea loc joi, 13 octombrie, cu începere de la ora 11:00, în  spațiile C.I.E. «Moldexpo» (pavilionul nr.2, str. Ghioceilor nr.1).

Organizator: Centrul Internațional de Expoziții «Moldexpo»

Coorganizator:Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare al Republicii Moldova

Partener: Federația Națională a Fermierilor din Moldova

Sari la conținut