Consiliul Raional Secția Economie, Construcții și Infrastructură

Modernizarea stației de epurare a apelor uzate din or.Căușeni, etapa II și construcția sistemului de canalizare în sectorul Căușeni Vechi

Lucrările de reconstrucție și modernizare a Stației de epurare a apelor uzate din orașul Căușeni sunt în continuă desfășurare, respectându-se termenii limită din cadrul proiectului “Modernizarea stației de epurare a apelor uzate din or. Căușeni, etapa II și construcția sistemului de canalizare în sectorul “Căușeni Vechi””, aflat în subordinea Consiliului raional Căușeni.

Actualmente executarea lucrărilor sunt la etapa de hidroizolare și betonare. Reconstrucţia acestei staţii de epurare, precum şi reabilitarea sistemului de canalizare din oraş, aflata acum în lucru în regiunea gimnaziului “Dimitrie Cantemir”, Căușeni Vechi  va contribui la reducerea deversărilor de ape uzate epurate insuficient și protecţia mediului înconjurător, va performa serviciul operaţional privind exploatarea sistemului de tratare şi distribuire a apei potabile către populaţie.

Datorită metodologiei utilizate, stația nu va emana miros, nu va produce zgomot, nu va polua mediul. În urma modernizării, stația de epurare va oferi servicii de deservire a altor instalații de epurare din raza raionului Căușeni.

Sari la conținut