Secția agricultură relații funciare și cadastru

Secția Agricultură, Relații Funciare și Cadastru a întrunit viticultorii din raion la un seminar de informare/școlarizare

Tăierea în uscat a viței-de-vie reprezintă una din cele mai importante proceduri agrotehnice de care depinde mărimea și calitatea roadei. La data de 24 ianuarie 2024, a avut loc atelierul de lucru, cu ieșirea în teren la plantația de viță-de-vie a agentului economic Gogu Ilie din or. Căușeni, cu tematica: ,,Particularitățile tăiatului viței de vie în condițiile anului 2024”, cu un suport informațional, metodic și practic, prezentat de domnul Vladimir COROBCA, doctor în științe agricole, conferențiar universitar, unde a demonstrat procedeele practice de tăiere a viței-de-vie, de diverse soiuri.

În cadrul evenimentului au fost prezentate următoarele subiecte:

  • Starea iernării viilor și a diferenței inflorescențelor, în condițiile anului 2024;
  • Particularitățile teoriei și practicii tăiatului viței-de-vie;
  • Practica taiatului vitei-de-vie  la diferite forme de butuc și virstă;

Toţi participanţii au rămas mulţumiţi de volumul de informaţie prezentat şi au menţionat că vor aplica în practică cunoştinţele acumulate. La finele seminarului a avut loc discuții referitor la probleme care sînt întîmpinate în sectorul dat. Consiliul raional Căușeni este deschis și transparent pentru orice sugestii și colaborări în continuare.

Sari la conținut