Noutăți și evenimente

A doua etapă de înscriere la ”Programul de suport privind inițierea serviciilor alternative de îngrijire a copiilor la domiciliu”

Asociația Femeilor Antreprenoare din Moldova a cărei misiune este de a susține creșterea potențialului feminin în domeniul antreprenorial și de a contribui la abilitarea economică a femeilor și fetelor din Moldova, la moment cu susținerea Organizației Internaționale a Muncii (OIM) și Organizației de Caritate ”Street Child” (UK), drept suport pentru Ministerul Muncii și Protecției Sociale în procesul de implementare a Programului Național de extindere a serviciilor de îngrijire a copiilor, a lansat cea de a doua etapă de
înscriere la ”Programul de suport privind inițierea serviciilor alternative de îngrijire a copiilor la domiciliu” (în continuare Program).
Acest Program urmărește implementarea unui model de furnizare a serviciilor de îngrijire a copiilor la domiciliu (a vedea HG nr. 572 din 02.08.23 pentru aprobarea Regulamentelor cu privire la organizarea și funcționarea serviciilor alternative de îngrijire a copiilor).
În cadrul Programului:

  • vor fi oferite două tipuri de instruiri: Instruire în antreprenoriat (3 zile) și instruire abilități sociale (2 zile; comunicare, negociere, drepturile muncii; gestionarea conflictelor; achiziții, etc);
  • program de granturi de pînă la 3000 EURO pentru crearea creșelor de tip familial la domiciliu (Conform Legii nr. 93 din 15.09.98 cu privire la patenta de întreprinzător, desfășurarea genului de activitate de ”2.53. Servicii alternative de îngrijire a copilului – servicii de îngrijire a copilului de tip familial”, poate fi desfășurată în baza patentei (pînă la 5 copii)).

Linkul de înregistrare poate fi găsit pe pagina Web/Facebook a AFAM:

https://www.facebook.com/AFAMMoldova/posts/pfbid0yZSJrAsVCKU5VkkvK3d4yTPwCdyCCGPTZM7Aa5p4ywkazmsJrVtpujBKQ6RNp5zHl

Persoana de contact pentru eventuale informații suplimentare:

Iuliana Dragălin, tel.069515977; email:afammoldova@gmail.com.

Sari la conținut