Secția agricultură relații funciare și cadastru

Evenimentul de formare ,,Protecția plantațiilor viticole și certificarea Global G.A.P”

Astăzi, 8 mai în sala de Ședințe a Consiliului raional Căușeni de către Secția Agricultură relații Funciare și Cadastru a fost organizat Evenimentul de formare ,,Protecția plantațiilor viticole și certificarea Global G.A.P” cu participarea d-lui Mihail Bobicov, Vicepreședintele raionului Căușeni, Șefii Direcțiilor Agricultură și Alimentație din r. Ștefan Vodă, Anenii Noi, Cimișlia și fermierii din raioanele respective. Cu un suport informațional, metodic prezentat de formatori ai Asociației Producătorilor și Exportatorilor Strugurilor din Moldova, Eudochim UNGUREANU – Director Executiv

Andrei Botezatu – Manager Lanțul Valoric Struguri de Masă, s-a referit la alungirea și îngroșarea ciorchinei utilizând stimulatori de creștere a plantațiilor de struguri de masă în perioada pre floare.

Larisa MUNTEAN – expert în domeniul fitosanitar a menționat despre plantațiilor viticole. Bolile și dăunătorii plantațiilor viticole, programe fitosanitare, metode de combatere.

Mariana CANTÎR – Director regional , Organismul de Certificare German, a menționat despre certificarea strugurilor de masă, cheia spre export și accesul în Piețele de Supermarkete internaționale.

Participanții la eveniment au primit informații utile despre cum să-și protejeze corect și cu un buget rezonabil plantațiile de dăunători.

Toţi participanţii au rămas mulţumiţi de volumul de informaţie prezentat şi au menţionat că vor aplica în practică cunoştinţele acumulate. La finele seminarului a avut loc discuții referitor la probleme care sunt întâmpinate în sectorul dat. Consiliul raional Căușeni este deschis și transparent pentru orice sugestii și colaborări în continuare.

Sari la conținut