Răspunsul Republicii Moldova la situația refugiaților a fost o poveste definitorie, una de solidaritate și putere. Ați abordat în activitatea dumneavoastră subiectul răspunsului la situația refugiaților în Republica Moldova? Ce diferență a făcut activitatea dumneavoastră de reporter? Trimiteți cea mai bună lucrare a dumneavoastră pentru a participa la Concursul pentru reflectarea subiectelor legate de situația refugiaților în Republica Moldova. Acest premiu își propune să recunoască activitate jurnalistică excepțională care a sprijinit răspunsul la situația refugiaților în Republica Moldova începând cu 24 februarie 2022 până în 30 aprilie 2024. Această recunoaștere onorează rolul crucial al mass-media în sensibilizarea opiniei publice și mobilizarea acțiunilor pentru a sprijini refugiații.
Deadline: 7 iunie 2024, 23:59 ora Chișinăului.
Cum să participați
Jurnaliștii și redacțiile sunt invitate să își trimită nominalizările completând un formular online. Fiecare candidatură ar trebui să includă linkul către produsul realizat, persoanele implicate în crearea acestuia și o scurtă descriere (300 de caractere) despre cum a fost realizat articolul, videoclipul, reportajul sau alt produs media (povestea din spatele scenei) și cum a avut impact asupra răspunsului la situația refugiaților în Republica Moldova. Doar o singură lucrare per persoană/organizație poate fi acceptată.
Detalii despre depunerea candidaturilor
Perioada în care sunt acceptate candidaturile: 24 mai 2024 – 7 iunie 2024, ora 23:59, ora Chișinăului.
Depunerea candidaturilor poate fi făcută aici.
Eligibilitate și criterii de evaluare
- Perioada acoperită: Produsul media trebuie să fi fost realizat și publicat între februarie 2022 și 30 aprilie 2024.
- Cine poate participa: Lucrarea trebuie să fie trimisă de jurnaliști și producători media din Republica Moldova, care au acoperit răspunsul la situația refugiailor în țară.
- Ce trebuie să cuprindă formularul: Fiecare candidatură trebuie să includă o scurtă descriere (300 de caractere) despre cum a fost realizat articolul, videoclipul, reportajul sau alt produs media (povestea din spatele scenei) și cum a avut impact asupra răspunsului la situația refugiaților în Republica Moldova.
- Recunoașterea echipei: Candidaturile sunt disponibile atât pentru indivizi, cât și pentru grupuri de jurnaliști sau instituții media. Toți membrii echipei care au contribuit la produsul media trebuie să fie indicați în câmpul special prevăzut în formular, cum ar fi fotografi, videografi, editori și alții care au fost direct implicați în crearea produsului.
- Conținut: Candidaturile acceptabile includ articole, videoclipuri, reportaje, filme documentare scurte și alte forme de acoperire media. Conținutul ar trebui să abordeze direct probleme, povești sau soluții legate de răspunsul la siatuația refugiaților în Republica Moldova.
Procesul de selecție
Un juriu format din experți în comunicare ai UNHCR și experți media locali va evalua nominalizările și va vota pentru articolul, videoclipul, reportajul/alt produs media realizat care a avut un impact cel mai mare.
Ceremonia de premiere
Premiul va fi oferit pe 20 iunie 2024, la Chișinău, în cadrul unui eveniment de nivel înalt dedicat comemorării Zilei Mondiale a Refugiaților, un context pentru a mulțumi poporului moldovean pentru solidaritatea față de refugiați. Câștigătorul premiului va fi, de asemenea, invitat să participe în ziua evenimentului în cadrul unui panel de discuții despre răspunsul la situația refugiaților în Republica Moldova.