Consiliul Raional Direcția Educație, Cultură, Tineret, Sport și Turism Raionul Căușeni

Ședință de lucru în cadrul parteneriatului dintre Consiliul raional Căușeni și A.O. Amici dei Bambini-Moldova

Stimați locuitori ai raionului Căușeni !

Pe data de 3 iunie 2024 între Consiliul Raional Căușeni și A.O. Amici dei Bambini-Moldova a fost semnat un Acord de Colaborare , care prevedea stabilirea unei colaborări în vederea realizării proiectului PACE – Protecție, Acceptare, Cultură și Educație pentru integrarea familiilor refugiate din Ucraina. Deasemenea acest proiect este implimentat în colaborare cu A.O. Centrul de Cooperare Sud (Căușeni) și are drept scop facilitarea procesului de integrare în comunitățile gazdă a persoanelor refugiate din Ucraina în RM. Durata proiectului: mai 2024-decembrie 2025.

Astăzi, 12 decembrie 2024, acest proiect a ajuns la jumătate de cale (7 luni), cu această ocazie Consiliului raional Căușeni a fost gazda desfășurării unei ședințe de lucru la care au participat reprezentanții Conducerii raionului în persoana vicepreședintelui raionului, domnul Valeriu MUSTEAȚĂ, directorul executiv al A.O. Amici dei Bambini-Moldova dna Stela VASLUIAN , însoțită de doamna Tatiana LUNGU, asistentă de proiect, conducerea Direcției Educație, Cultură, Tineret, Sport și Turism doamna Tatiana CUCU și dl Eugen CANȚER, dna Svetlana DINTIU-MUSTEAȚĂ , managerul Liceului Teoretic ”Ion CREANGĂ”, deasemenea au asistat reprezentanții A.O.Centrul de Cooperare Sud și STAS Căușeni.

În cadrul ședinței au fost menționate principalele activități desfășurate pe parcursul a 7 luni și anume :

  • 21 de familii au beneficiat de suport psiho-social, educațional și ajutor material , orientare pentru angajarea în cămpul muncii, acces la serviciile sociale și medicale;
  • 104 familii (din ele 66 refugiați și 38 locale) au beneficiat de voucere preplătite pentru alimente,medicamente, articole vestimentare;
  • 227 de copii au participat la activități de educație non-formală în cadrul Ludotecii ;
  • 380 de copii și adoliscenți au participat în aceste 7 luni la activitățile de animație socio-educativă promovate de serviciul Ludobus.

De către ambele părți lucrul de implimentare a acestui proiect a fost notat – pozitiv , tot odată au fost menționate și dificultățile întămpinate pe parcursul primelor 7 luni de proiect și identificate posibilele căi de soluționare.

Sari la conținut