Investiții

Organizația Helvetas în vizită de lucru la Căușeni!

Helvetas | Swiss development organization

Astăzi, 06 mai 2022, Consiliul raional Căușeni a găzduit vizita reprezentanților organizației nonguvernamentale Helvetas, la care au fost invitați primarii raionului Căușeni, asistenții sociali și alți actori implicați în gestionarea fluxului de refugiați pe teritoriul raionului Căușeni.

Helvetas este o organizație nonguvernamentală care au drept obiectiv implimentarea proiectelor sociale și umanitare. Începând cu anul 2018 organizația își desfășoară activitatea pe teritoriul Republicii Moldova, iar actualmente e primul ONG care și-a adus aportul în gestionarea și soluționrea problemelor declanșate de valul de refugiați din Ucraina. Pe lângă suportul financiar oferit atât gazdelor în sumă de 3500 de lei, cât și refugiaților în sumă de 2200 lei, scopul proiectului implimentat mai vizează și stabilirea unor relații lucrative și de durată cu autoritățile publice locale.

În cadrul evenimentului au fost discutate problemele cu care se confruntă locuitorii raionului până la venirea refugiaților și după aceasta, Helvetas exprimându-și intenția de a implimenta și alte proiecte care ar veni în ajutorul populației, rămânând utile și după încheierea situației de conflict. În acest context, primarii au venit cu idei, propuneri și inițiative pentru suportul populației și îmbunătățirea nivelului socio-economic în mediul rural.

Sari la conținut