Investiții

Primul Grup de Acțiune Locală instituit oficial în raionul Căușeni!

,,Teazaurul Botnei” este primul GAL din raionul Căușeni care și-a oficializat activitatea conform cerințelor standardizate. Acesta se află sub conducerea LEADER din Republica Moldova, care reprezintă o rețea de instruire, protecție și apărare a intereselor GAL-urilor de pe întreg teritoriul țării.

Astfel, în luna Aprilie 2021 LEADER a selectat drept câștigător GAL-ul ,,Tezaurul Botnei”, membrii căruia au fost instruiți în decursul unui an, ca în luna Mai 2022 deja să-și înceapă activitatea propriu-zisă. Cele trei comunități ale parteneriatului GAL „Tezaurul Botnei” (Opaci, Sălcuța, Zaim) s-au întrunit în ședință, în data de 12 Mai curent, pentru a semna acordul de constituire și statutul GAL-ului, inclusiv pentru a aproba Strategia de Dezvoltare Locală pentru anii 2022-2028.

Pe parcursul ședinței au fost discutate cele mai importante direcții de dezvoltare locală durabilă și economică incluzivă, a fost constituit Consiliul de Administrație și lansat concursul de selectare a directorului și contabilului GAL, iar

primarul satului Opaci, Roman Pânteac, a fost ales în calitate de președinte al GAL-ului ,,Tezaurul Botnei”.

Menționăm că pentru o dezvoltare eficientă și durabilă a localităților, Grupurile de Acțiune Locală au un rol și un aport considerabil, pentru că doar prin implicare și colaborarea interinstituțională se pot implimenta proiecte de succes în raion. Astfel, Consiliul raional Căușeni încurajează acest start frumos, urându-le mult succes membrilor-fondatori!

Sari la conținut