Investiții

Start instruirilor din cadrul proiectului ,,Antreprenoriatul social și tinerii din Moldova pentru o societate mai incluzivă, durabilă și inovativă”!

La data de 15.07.2022 a fost lansată Școala de antreprenoriat social pentru tinerii NEET din r. Căușeni în cadrul proiectului ,,Antreprenoriatul social și tinerii din Moldova pentru o societate mai inclusivă, durabilă și inovativă (GoYouth+)”, finanțat de Uniunea Europeană și cofinanțat de Suedia prin intermediul Fundației Est-Europene.

Prima zi de instruire a fost moderată de directorul de proiect, secretar general al Asociației Henri Capitant Moldova, Dr.hab. Plotnic Olesea, în calitate de formator pentru următoarele subiecte:

– „Antreprenoriatul social și obiectivele dezvoltării durabile”;

– „Obligațiile legale ale antreprenorului pentru dezvoltarea unei afaceri sociale”.

Tinerii au avut parte de două cursuri teoretice cu privire la cadrul legal de reglementare a antreprenoriatului social, subiecții și activitatea de întreprinzător social, domeniile de desfășurare și facilitățile de dezvoltare ale antreprenoriatului social, dezvoltând abilități de evaluare și apreciere a conceptului de antreprenoriat social.

La sfârșitul sesiunii teoretice de instruire au urmat două cursuri practice ce includ activități prin intermediul cărora participanții au încercat să testeze cunoștințele acumulate, analizând mai multe cazuri practice în domeniu.

Instruirea s-a desfășurat în format fizic în cadrul sălii de ședințe al Consiliului Raional Căușeni (Bulevardul Mihai Eminescu 31, Căușeni 4300, Republica Moldova), etajul 1.

Totodată, cu acest prilej a fost semnat Acordul de colaborare între Consiliul raional Căușeni și Asociația Henri Capitant de Cultură Juridică / AHCCJ ce are ca obiectiv dezvoltarea Ghișeului unic de informare pentru dezvoltarea antreprenoriatului social.

Echipa proiectul GoYouh+ ține să aprecieze suportul Fundației Moldcell, Ambasadei Franței în Republica Moldova, Alianței Franceză din Moldova, Camerei de Comerț și Industrie a RM, Asociației Naționale pentru Turism Receptor și Intern, AO “ASPIRE”, AO “Indigo”, SRL “NETSISTEM ”, care facilitează buna desfășurare e activităților.

A doua Școală de instruire pentru tinerii NEET din rnul Căușeni este planificată pentru 12 zile potrivit unui calendar prestabilit, astfel încât la data de 16.07.2022 si 17.07.2022 vor fi instruite următoarele zile de instruire  cu subiectele: „Ideea de afaceri: identificarea, testarea, validarea”, și „Proiectarea Modelului de Business” formator, dr. Crudu Rodica. Mai multe detalii despre proiectul GoYouth+ află pe www.haitinere.md .

Sari la conținut