Investiții

Programul Alimentar Mondial al Națiunilor Unite va acorda o nouă rundă de ajutor financiar familiilor care găzduiesc refugiați din Ucraina

La data de 20 iulie 2022, Consiliul raional Căușeni a găzduit vizita reprezentanților Programul Alimentar Mondial al Națiunilor Unite (PAM), Organizatiei Nonguvernamentale Elvețiană ”HELVETAS” și Asociației pentru Dezvoltare Durabilă Integrată, la care au fost invitați primarii, asistenții sociali și alți actori implicați în gestionarea fluxului de refugiați pe teritoriul raionului Căușeni. În cadrul ședinței aceștea au fost informați despre lansarea unui program nou al PAM de asistență financiară pentru familiile din Republica Moldova, care găzduiesc în prezent refugiați din Ucraina. De menționat că în runda trei al proiectului, înregistrările deja se fac online pe platforma www.uahelp.md, termen limită pentru înregistrarea familiilor gazdă în runda respectivă este de 31 iulie 2022.

Criteriile de eligibilitate pentru familiile gazdă fiind următoarele :

  • Găzduirea în present a unui sau mai multor refugiați mai mult de o săptămână
  • Un membru al familiei gazdă să completeze formularul de înregistrare online pentru gazdă pe platforma www.uahelp.md
  • Să trimită formularul online pentru a primi numărul de înregistrare
  • Să partajeze numărul de înregistrare cu refugiați pe care il găzduiește pentru că aceștia să-și completeze partea lor de înregistrare pe aceeași platformă.  

Asistență monetară în numerar diferă în funcție de numărul de refugiați pe care o familie îi găzduiește :

  • Dacă găzduiți între 1 și 4 refugiați timp de cel puțin o săptămână, veți primi 3900 lei
  • Dacă găzduiți 5 sau mai mulți refugiați timp de cel puțin o săptămână, veți primi 4800 lei

Beneficiarii care corespund criteriilor de eligibilitate, și indiferent dacă au obținut asistență monetară în alte runde ale programului sau de la alți donatori, trebuie să se înregistreze pentru runda 3 al programului pentru a putea beneficia de suport în continuare.

Acest proiect este finanțat de Programul Alimentar Mondial al Națiunilor Unite (PAM) și implementat de Helvetas Swiss Intercooperation în raionul Căușeni prin intermediul partenerului local Asociația Pentru Dezvoltare Durabilă Integrată.

Sari la conținut