Secția Economie, Construcții și Infrastructură

Seminar din cadrul programelor destinate Eficienței energetice

La data de 12.04.2023, Direcția Economie, Construcție și Infrastructră din cadrul Consiliului raional Căușeni, a participat la seminarul organizat de către Fondul Parteneriatului Europei de Est pentru Eficiență Energetică și Mediu (E5P) și Corporația Financiară Nordică de Mediu (NEFCO), dedicat prezentării mecanismelor de finanțare a acestora.

Această inițiativă a avut ca scop informarea și dezvoltarea dialogului privind sursele de finanațare pentru proiectele de energie durabilă și eficiență energetică în Republica Moldova. Evenimentul a reprezentat oprortunitatea de a afla care sunt instrumentele de finanțare a celor de la NEFCO și E5P, pentru a sprijini proiectele în domeniul energetic din Republica Moldova. In cadrul acestuia s-au prezentat exemple concrete de proiecte finanțate de NEFCO și E5P, precum și modalități de aplicare pentru finanțare.          

Evenimentul a fost inițiat de către Ministerul Energiei al Republicii Moldova, în programul căruia au fost incluși reprezentanți ai organizațiilor de finanțare, experți din domeniul energetic și reprezentanți ai autorităților publice centrale și locale.

Sari la conținut