Raionul Căușeni Secția agricultură relații funciare și cadastru

Secția Agricultură Relații Funciare și Cadastru a Consiliului raional Căușeni Vă informează:

Agenția de Intervenții și Plăți pentru Agricultură informează că 18 Octombrie este ultima zi de recepționare a cererilor de acordare a subvențiilor în avans pentru proiecte investiționale de îmbunătățiri funciare, ameliorarea și protecția solului. Conform Ordinului Agenției Naționale de Îmbunătățiri Funciare nr. 02 din 12 septembrie 2023, cu privire la lansarea apelului de depunere a cererilor de solicitare a subvențiilor în avans – îmbunătățiri funciare, deținătorii de terenuri pot depune cereri de solicitare în perioada 12.09. – 18.10.2023.

Cererile de solicitare a subvenției în avans se depun pentru următoarele submăsuri:

Submăsura nr. 1: Prevenirea și combaterea eroziunii solului;

Submăsura nr. 2: Ameliorarea chimică a solurilor;

Submăsura nr. 3: Conservarea și sporirea fertilității solurilor.

Criteriile de eligibilitate stabilesc că solicitant al subvențiilor poate fi persoana juridică/fizică sau unitatea administrativ teritorială de nivelul întâi, care deține teren în proprietate, posesie sau folosință, înregistrat în modul stabilit de lege și urmează să implementeze proiectul într-o unitate administrativ – teritorială de nivelul întâi.

De menționat este faptul că suportul statului constituie 80 % din valoarea proiectului eligibil, ce nu va depăși 1 milion de lei. Pentru detalii accesați: https://aipa.gov.md/…/18-octombrie-%E2%80%93-ultima-zi…

Sari la conținut