Noutăți și evenimente Raionul Căușeni Secția agricultură relații funciare și cadastru

”CAMPANIA DE INFORMARE AIPA – 2024”SESIUNE DE INFORMARE Consiliul raional Căușeni 02 Februarie 2024, ora 13:00

Secția Agricultură Relații Funciare și Cadastru  INVITĂ agenții economici la  sesiunea de informare  cu genericul :

Agricultura și mediul rural -oportunități de subvenționare

Campania de informare are ca scop informarea antreprenorilor, producătorilor agricoli, despre suportul financiar disponibil și cum poate fi accesat, programele de suport ce contribuie la îmbunătățirea nivelului de trai și de muncă, managementul durabil al terenurilor, dezvoltarea rurală și facilitarea accesului la piețele de desfacere. În cadrul evenimentului, se vor pune in discuție tipurile de subvenții în domeniul rural, condițiile de accesare a subvențiilor pentru anul curent, precum și despre criteriile de eligibilitate, punctând oportunitățile pe care le oferă AIPA producătorilor agricoli și antreprenorilor pentru a-și realiza ideile de afaceri. Campania de informare va asigura diseminarea informațiilor privind accesarea fondurilor nerambursabile.

Întrunirea se va desfășura la data de 02.02.2024 în sala mare de ședințe a Consiliului raional Căușeni .

AGENDA:

Înregistrarea participanților Responsabil – șef DT – AIPA
 
Cuvânt de salut: Reprezentant AIPA
Prezentarea Oportunităților de subvenționare – reprezentanți AIPASubvenții postinvestiționale – 10 min;Subvenții Investiții pe etape – 10 min;Subvenții complementare – 10 min;Subvenții în avans – 15 min;Subvenții – plăți directe în sectorul zootehnic – 15 min;Subvenții în avans Programul Leader – 15 min;Subvenții pentru îmbunătățiri funciare – 10 min.
Platformă de discuții/chestionare – opinii, propuneri de îmbunătățire a procesului de subvenționare, dificultăți întâmpinate în cadrul procesului de colectare a documentelor și de depunere a dosarului de solicitare a suportului financiar – 20 min

Sari la conținut