Raionul Căușeni Secția agricultură relații funciare și cadastru

Cursul de instruire și consiliere pentru fermieri cu tematica: Asigurarea în agricultură: gestionarea riscurilor și protejarea afacerilor agricole

Astăzi, 09.04.2024, în incinta Consiliului Raional Căușeni, a  fost prezentat Cursul de instruire și consiliere pentru fermieri cu tematica: Asigurarea în agricultură: gestionarea riscurilor și protejarea afacerilor agricole, prezentat de Centrul de Consiliere Agricolă și Rurală, din cadrul Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare.

Evenimentul a avut loc cu participarea Mihail Bobicov, Vicepreședintele raionului, Șefa Direcției Agricultură și Alimentație r.Ștefan Vodă Doamna Diana Rusu, echipei de formatori a Centrului de Consiliere Agricolă și Rurală, fermierii din raioanele Căușeni și Ștefan-Vodă.

      Împreună cu reprezentanții din domeniului agricol, participanții au parcurs subiecte esențiale legate de asigurarea bunurilor și a producției agricole în fața riscurilor diverse și imprevizibile. De asemenea, în cadrul sesiunii, s-a discutat despre importanța asigurărilor în agricultură ca metodă de gestionare a riscurilor aferente producerii în agricultură, subvenționarea asigurărilor, exemple de practici naționale și internaționale, precum și aspecte legate de protejarea proprietății agricole în fața pericolelor de mediu și economice.

Seminarul a oferit participanților instrumentele și cunoștințele necesare pentru a-și proteja afacerile și bunurile în contextul unei industrii agricole tot mai complexe.

Sari la conținut