Investiții

Sisteme de irigare moderne cu sprijinul Proiectelor IFAD

Irigarea reprezintă un factor esențial în dezvoltarea agriculturii, asigurarea securității alimentare și a sustenabilității în sectorul agricol.

În acest context, Fondul Internațional pentru Dezvoltarea Agricolă vine în sprijinul fermierilor, oferindu-le granturi pentru implementarea sistemelor de irigare moderne.

Beneficiarii Proiectului spun că participarea în acest proiect le va permite să crească struguri de o calitate înaltă, iar acest lucru le va ajuta ulterior să acceseze mai multe piețe de desfacere, inclusiv cele Europene.

Potrivit reprezentanților Unității de Implementare a proiectelor al Fondului Internațional pentru Dezvoltarea Agricolă, în ultimii 23 de ani, pe teritoriul țării noastre, au fost construite aproximativ 40 de sisteme de irigare. Până la finele anului 2023 urmează să fie date în exploatare încă nouă proiecte de infrastructură, la etapa actuală patru dintre ele fiind în curs de dezvoltare.

Pentru mai multe detalii privind GRANT-urile destinate finanțării proiectelor de infrastructură apelați specialiștii UCIP IFAD (022) 223075 sau accesați www.ucipifad.md, rubrica Servicii/GRANTURI.

Sursa: https://www.ucipifad.md/noutati/sisteme-de-irigare-moderne-cu-sprijinul-proiectelor-ifad

Sari la conținut