Raionul Căușeni

Proiectul „Abilitarea economică a tinerilor din regiunea sud: Căușeni, Ștefan-Vodă, Basarabeasca, Găgăuza”

Consiliul raional Causeni informeaza tinerii vulnerabili   din raion , despre proiectul „Abilitarea economică a tinerilor din regiunea sud: Căușeni, Ștefan-Vodă, Basarabeasca, Găgăuza” ce este pus in practică de Fundația Laboratorul de Inițiative pentru Dezvoltare ”LID Moldova” .

       Fundația Laboratorul de Inițiative pentru Dezvoltare ”LID Moldova” implementează proiectul care are drept scop dezvoltarea competențelor antreprenoriale și abilitarea economică a tinerilor vulnerabili din raioanele Căușeni, Basarabeasca, Ștefan-Vodă și Gagauzia prin oferirea de granturi în natură sub formă de echipamente și/sau materiale pentru inițierea/dezvoltarea afacerilor mici și microîntreprinderilor tinerilor, precum și prin educarea și instruirea tinerilor întreprinzători.

     Grupul țintă sunt șomerii cu vârste cuprinse între 18 și 34 de ani, cu accent pe femei, șomeri de lungă durată, șomeri cu studii medii, familii cu mai mulți membri.

     Implementarea activităților proiectului va avea loc în următoarele raioane:

● Regiunea SUD – raioanele: Basarabeasca, Căușeni, Ștefan-Vodă și Găgăuzia.

     În cadrul proiectului, 10 persoane interesate de pe teritoriile raioanelor menționate mai sus, care au idei de afaceri realiste și durabile, vor fi sprijinite sub formă de echipamente/materiale pentru a-și începe sau dezvolta activitățile de afaceri în felul următor.

  2 donații în valoare de până la 3.000,00 EUR

  6 donații în valoare de până la 5.000,00 EUR și

2 donații în valoare de până la 7.000.00 EUR

    În plus, vor fi organizate cursuri de formare profesională pentru beneficiari, în funcție de nevoile acestora, precum și consultanță în afaceri.

    Donațiile aprobate vor fi acordate exclusiv sub formă de echipamente și/sau materiale, fără plăți în numerar.

    Beneficiarii finali vor fi obligați să își înregistreze activitatea de afaceri în conformitate cu legislația Republicii Moldova.     

Proiectul face parte dintr-un program mai amplu finanțat de Uniunea Europeană- “Abilitarea antreprenoriatului tinerilor în Moldova”, implementat de organizația germană Help – Hilfe zur Selbsthilfe eV, AO DEMOS, AO Homecare, AO ProCoRe și partenerul Fundația Laboratorul de Inițiative pentru Dezvoltare ”LID Moldova”.

Dacă aveți întrebări sau comentarii suplimentare cu privire la acest proiect, ne puteți scrie la următoarea adresă electronică: info.lidmoldova@gmail.com

Sari la conținut